christmas elf



Vianoce, obdobie pokoja a lásky, dobrej nálady a príjemných momentov s rodinou. Pre niekoho naopak stres, zhon a nákupné šialenstvo a pocit, že aj tak to nikdy nebude dokonalé. Ja a toto obdobie máme spolu taký zvláštny vzťah. Zásadne musí byť jedna hádka s mojim drahým pred Vianocami alebo počas nich. Stres, ak odmyslím túto hádku veru nijak neprežívam. Nekupujem ľudom vo svojom okolí darčeky a tým pádom sa skvele vyhýbam obchodným centrám a podobným šialenostiam, ktoré vďaka ľudom skôr pôsobia ako deň pred apokalypsou. Ak to náááhodou z nejakého dôvodu je nutné, riešim to v pokoji a jasne stanoveným plánom, čo kde chcem, či potrebujem. Zásadne sa držím pravidla, že absolvujem aspoň jednu návštevu vianočných trhov (ako vidíte z fotiek poradilo sa) a pokúsim sa navštíviť väčšinu lokálnych marketov ako Urban Market, Dobrý trh a rôzne akcie v Starej tržnici. Čo vďaka tomu získam je pokoj v duši, toho správneho vianočného ducha a pozitívnu náladu, ktorú mi naozaj tak ľahko niečo alebo niekto nerozhádže. Poviem vám toto je môj zaručený recept na Vianoce bez stresu. Potrebu piecť nemám ani náhodou, avšak pokiaľ máme na nejaký koláčik s mojim chlapom chuť nebránim sa tomu.  Aby ste ma chápali tento rok nám bohato vystačili medovníky, k tomu nami milované čedarové kekse, plánujem ešte spraviť crinkles (kým som článok dopísala podarilo sa) a tým môj počin vianočného pečenia končí.Veru dvaja si bohato vystačíme aj s týmto. Veď aspoň zbytočne nepriberieme za tých pár dní, lebo mlsné jazýčky máme obaja. :) Za tie roky strávené počas Vianoc len v spoločnosti svojej polovičky a nášho chlpáča som sa naučila, že naozaj to nie je o žiadnych darčekoch, či dokonalej večeri alebo o presnom postupe dodržiavania tradícii. Vytvorili sme si jednu vlastnú nič nesiliť a nechať to celé plynúť, tak ako sa podarí, a viete čo? Tento rok sa podaril nad akékoľvek očakávania. Aj bez punču či jablka na rozkrojenie, či citrónov na rybe. Hold v nakupovaní potravín sme mali a máme vždy nejaké tie medzery :)
***
Čo sa však týka takých nákupov na vianočných trhoch v tých mám jasno hneď od začiatku. Bez zemiakovej placky to jednoducho nejde. Každý rok sa držím toho, že aspoň raz zavítam na vianočné trhy a pochutnám si na zemiakovej placke, a keď je príležitosť skúsim aj niečo iného. Tak trochu ma mrzí, že tie trhy nezvyknú trvať aspoň do konca roka, lebo by som si ich možno stihla častejšie užiť. No na strane druhej to úúúplne chápem, z pohľadu predajcu v niektorom zo stánkov by som asi aj bola rada, keby skončili skôr. Tento rok som návštevu vianočných trhov otvorila rovno takto príjemne spojené s fotení v spoločnosti mojej šikovnej Susy a vznikli toho takéto fotky. Pri tomto fotení som mimochodom prišla na čaro ľadviniek počas zimy. Ideálna to vec na akékoľvek trhy či jarmoky, lebo všetko máme hneď po ruke a nehrozí, že vás nejaký ten dlhoprstý človiečik okradne, predsa len na takýchto miestach treba byť trochu viac obozretný. Takže od teraz na vianočné trhy a jarmoky len s ľadvinkou. Trendy - netrendy bez nej už ani náááhodou. Túto moju som objavila na bonprixe aj spolu s touto baker boy čiapkou, ktorú som túžila vlastniť už dávnejšie, ešte keď som tento štýl čiapky po 1.x uvidela na blogerke Lapkinn.  Prišla mi ako skvelou voľbou v prípade jesenných sychravých dní, ktoré ako tak sledujem sú v niektoré dni aj počas zimy. Mám totižto pocit, že tento rok som ešte ani poriadne zimné čiapky nevytiahla, ak aj áno dokázala by som to zrátať v pohode na tých mojich dvoch rukách, čo mám. Však aj na Vianoce to tu vyzeralo, že miesto zimy k nám dorazila slnečná jeseň. Vianoce už síce skončili a ten sneh v Bratislave sa stále niekedy fláka a nie a nie prísť. V každom prípade, ja mám pre vás ešte jedno zimné foteníčko práve v ten jeden čarovný deň kedy trošku prituhlo, aj keď bez snehu. Musí sa však dostať opäť k fotkám, keďže ako viete nastal menší problém s mojou technikou. Tí, čo neviete viac vám o tom poviem v ďalšom článku. ;) Zatiaľ sa s vami lúčim a pevne verím, že ešte sa vám tento rok na blogu ozvem. :D Ja vieeem, že už mám na to len pár dní.







photo by Zuzana Madarászová

coat- GATE / jumper - secondhand / hat - bonprix / glasses - Izipizi / dress - sammydress / bum bag - bonprix / shoes - CCC

Menovky: , ,