Ako dosiahnuť môj odtieň ryšavej na vlasoch...

Maria Nila
Jeeej ty máš aké super vlasy? Hm a teraz to máš nejaké iné... Ako to robíš?  Akú farbu používaš? Tak presne takéto otázky občas dostávam od ľudí, keď sa stretneme a vidia moje vlasy či už 1.x alebo po dlhšom čase.
Áno je fakt, že môj odtieň ryšavej/oranžovej sa neustále mení, lebo som tvor zvedavý a rád experimentujem, ale základ u mňa vždy ostáva. Bol to totižto proces, kým som sa dostala takpovediac k čo najbližšej predstave o farbe mojich vlasov. V prvom rade chcem podotknúť, že moje originál vlasy sú také špinavá blond, ktorá má vplyvom slnka tendenciu blednúť.  Čím viac sa na slniečku otŕčam, tým viac moje vlasy vyzerajú ako melírované. Avšak kreatívcovi ako ja, sa zdal tento odtieň vlasov nudný. Popravde to celé začalo zaláskovaním do vlasov zahraničnej blogerky Luanny. Prešla som si mnohými prevedeniami ryšavej od nádychu a drogériových farieb, až po farbenie u kaderníčky podľa ombré, ktoré má táto krásna blogerka. Aktuálne som však v štádiu, kedy si farbím vlasy sama (teda moja kamoška :), lebo je fakt, že ani kaderníčka nevyhovela 100% mojim predstavám. Môj farebný základ tvorí farba na vlasy Kallos KJMN. Jedná sa o profesionálne farby, ktoré sú primárne určené kaderníkom, ale viete si ich zaobstarať aj vy sami. Ja si ich aktuálne kupujem v Notino spoločne s ďalšími oblúbenými produktami. Teraz možno rozmýšľate, že či som mala odvahu to risknúť len tak bez kaderníckych skúseností. Veru nemala, ale všetko som predtým prebrala s viacerými kaderníkmi, ktorí moje vlasy už farbili alebo poznali (to som ešte nepoznala moju šikovnú Mišku) a pýtala sa na každú jednu vec. Našla som si e-shopy a weby, kde bol uvedený správny pomer miešania, zadovážila si domov nádoby a štetce na farbenie vlasov a bolo.... Aktuálne vždy len experimentujem s miešaním dvoch odtieňov farieb. Môj základ tvoria farby Kallos KJMN v  odtieni 88.44l alebo 8.43 a k nej primiešaný farebný pigment 0.44, ktoré pri správnom pomere majú naozaj super odtieň. Tieto farby sa mi dokonca osvedčili aj čo sa vymývania týka. Je potrebné však dávať pozor, pomer základných farieb a farieb pigmentových naozaj dodržiavať. Totižto moje krikľavo oranžové vlasy, ktoré ste na mne chvíľu mohli vidieť, vznikli farbením len čisto pigmentovou farbou. Tá sa samozrejme omnoho rýchlejšie vymýva oproti tým základným. Čiže čím viac pigmentovej farby použijete, tým rýchlejšie sa vaša žiarivá farba oranžovej vytráca...
farbenie vlasov

Jedna vec je však farbenie a druhá udržiavanie si sviežeho vzhľadu farby na hlave. Hlavne ja, čo si farbím vlasy, tak raz  za 2-3 mesiace, keď sa konečne s kamoškou zladíme časovo. No a tu je odpoveď v čom spočíva môj trik. Ešte počas minulého roka som postrehla u niektorých blogeriek vegánsku vlasovú kozmetiku Maria Nila, ktorá ma celkom oslovila a uložila som si ju do svojho hľadáčika. Nakoniec ma moja známa presvedčila pri mojom vymývaní pigmentovej farby, aby som túto značku vyskúšala. Majú totižto v ponuke okrem klasickej vlasovej kozmetiky aj masky bez permanentných farebných pigmentov. V mojom prípade sa jedná o masku na vlasy Maria Nila Colour Refresh odtieň Bright Copper. Po prvom vyskúšaní som vedela, že táto maska ostane mojim verným spoločníkom pri starostlivosti o moje farebné vlasy. Odrasty po nej nie sú také viditeľné, farba je krásne oživená a celý postup aplikovania je super. Masku totižto aplikujete na vlhké, šampónom umyté vlasy. Necháte ju pôsobiť 3 až 10 minút podľa toho, ako intenzívnu farbu chcete mať a zmyjete ako klasický šampón. Úplne jednoduché, no nie? ;) Ja masku vždy používam až po prvých cca 3-5 umytiach od farbenia mojich vlasov. Vtedy totižto začína mať zmysel si farbu na vlasoch udržiavať a oživovať pomocou tejto masky. A poviem vám, že aj vďaka nej má vždy iné tie vlasy, keďže postupný vymývaním pernamentnej farby a nanášaním tejto masky, majú moje vlasy odlišné odlesky a odtiene ryšavej, čo sa mne osobne neskutočne páči.  Na dnes by to bolo všetko, a ak by ste na mňa mali nejaké otázky na túto tému, tak sa pokojne pýtajte. Rada zodpoviem :)

Maria Nila

Maria Nila

Maria Nila

Maria Nila Colour Refresh
článok vznikol v spolupráci s Notino

Menovky: ,