DIY macramé spring decoration


Keďže ste si na instagrame odhlasovali DIY postup ako najviac žiadaný článok, tak som sa doňho pustila, počas mojej víkendovej choroby, ktorá ma nejak v sobotu ráno chytila. Avšak jar sa už postupne blíži, tak som si povedala, že kedy, ak nie dnes... Nech si dekoráciu ešte stíhate vyrobiť pred veľkonočnou atmosférou. ;)

Tentokrát som volila trochu netradičné a trendové dokopy. Povedala som si, že vyskúšam tú slávnu makramé techniku, ktorá je tak trendová tento rok, ale trochu z iného materiálu. Skúsila som ju totižto z tričkovlny. Ako to celé dopadlo uvidíte nižšie...

Čo budeme potrebovať:



Najprv si  nachystáme umelé kvety a listy k aranžovaniu. Oddelíme si ich od hlavných stoniek prípadne na ďalšie menšie kúsky.

Následne som sa pustila do makramé z tričkovlny. Tričkovlnu som si, ale netrúfala vytvoriť sama, z toho dôvodu som si ju kúpila v obchode Tiger. Keď však chcete viac recy kúsok, tak v pohode na jej výrobu viete využiť vaše staré bavlnené tričká. Na internete nájdete viacero trikov, ako ich strihať a vytvoriť z nich tento typ vlny.

Nastrihala som si 8 ks šnúrok o dĺžke približne 2 m a všetky ich naviazala na kruh (viď. foto 1) Keď máme všetky šnúrky naviazané, zoberieme 2 šnúrky spravíme na nich uzlíky (viď. foto 2 a 3). Postup opakujeme na ostatných 6 šnúrkach. Keďže sa snažíme vytvoriť trojuholníkový tvar, tak pri druhom rade vynecháme na začiatku 2 šnúrky, a postupujeme podľa predchádzajúceho postupu (viď. foto 4 a 5).

Ďalší rad postup opakujeme s tým, že na začiatku vynecháme 4 šnúrky,  a následne podľa postup spravíme posledný uzlík (viď. foto 6 a 7). Pomocou iného typu uzlíkov viete spraviť iný dizajn. Ten som aplikovala na foto č. 8. Postup je jednoduchý krajnú šnúrku obmotávate ostatnými podľa uzlíka na foto. Každú šnúrku obmotáte 2x a vznikne vám dizajn, ktorý môžete vidieť na ľavej strane.

Ďalej to už je na vašej fantázii. Ja som sa nechala trochu uniesť a týmito dvomi spôsobmi viazania som vytvorila uvedený vzor.

Teraz šup ho pustiť sa do aranžovania. Popravde tu sa vám medze nekladú. Som názoru, že na aranžovania návod nie je. Je potrebné ísť podľa svojich pocitov a ideálne je, ak si dané veci najprv naoko vyskladáte, až potom ich začnete pripevňovať natrvalo. Buď pomocou floristickej pásky alebo pomocou tavnej pištole. Ja som nakoniec volila aj aj, keďže niektoré kúsky sa nedali pripevniť páskou alebo naopak nedržali lepidlom.

Ja som nakoniec využila lístky z pivonky a kvety s pukmi magnólii, a do toho naaranžovala zbytky z kvetín, ktoré mi doma ostali z minulosti.

Tadááá a výsledok je hotový. Už len zavesiť na miesto, kde vám dekorácia bude robiť radosť a krásne sa vynímať. Tá moja je kus kvetinovo výraznejšia a macramé je jemnejšie, ale to bolo tentokrát mojim cieľom. Uvažujem však, žeby som ešte makramé techniku na niečom inom vyskúšala. Čo hovoríte, mali by ste záujem? :)

Snáď som vás týmto postupom neodradila, a pevne verím, že sa do tohto DIY niekedy pustíte.
Článok vznikol v spolupráci s eshopom www.kreativneruky.sk.

Menovky: , ,