all black - yes or no


Čierna, najčastejšia farba na uliciach. Zároveň farba, ktorá pôsobí asi najviac pochmúrne. Vo svojej puberte som ju milovala. Čierne linky na očiach, čierna šatka na ruke a ideálne oblečená v čiernej od hlavy až po päty. Dokonca som vždy túžila mať aj čierne vlasy, ktoré mi mamka nedovolila a tak som ju z taktického hľadiska po dlhej dobe zlomila na tmavohnedú. Samozrejme na mne bola skoro ako tá čierna.
Dodnes mám dni, kedy mám chuť na all black look. Kedy chcem byť neviditeľne - viditeľná medzi ostatnými na ulici. Rokmi som sa ale naučila to s tou čiernou nepreháňať a nosiť ju na sebe naozaj s mierou. Ak už však mám chuť na ten spomínaným čierny look, vždy ho oživím detailmi v podobe výrazných rúžov, kabeliek/batohov, či šperkov. V takomto prípade na mňa čierna nepôsobí tak "všedne" a pochmúrne. Sú ľudia čo túto farbu nemajú radi a sú ľudia čo na ňu v šatníku nedajú dopustiť. V handmade a dizajnérskej oblasti som si mnohokrát všimla, že práve autori tých najfascinujúcejších kúskov sú odetí minimalisticky a v čiernej. Dodnes tomu nerozumiem ako je to možné, že umelec ktorý tvorí napríklad krásne farebnôstky nosí prevažne práve túto čiernu. Človek, ktorý má v sebe toľko kreativity, tú čiernu len málokedy doplní nejakým zaujímavým výrazným akcentom. Budem naozaj rada, ak mi to niekto z vás, ktorých sa to týka vysvetlí :) (môžete aj do správy ak nechcete verejne, prípadne ak ma stretnete osobne, tak mi to pokojne povedzte). Nie to som však chcela. Chcela som len poukázať, na to že čierna nie je zlá a dá sa s ňou "kreatívne vyhrať", zároveň ale by nemala byť len tou jednou farbou, ktorá sa vo vašom šatníku vyskytuje (nie rifle sa ako druhá farba nerátajú)
***
Moju dnešnú hru s čiernou vidíte. Keďže farbičky sme mali všade naokolo, povedala som si že toto je ten správny moment ako vám ukázať moju predstavu all black outfitu. Síce, v tomto prípade som volila naozaj extravagantnejšie doplnky v podobe tak trochu crazy šiltu, vinylového rúžu od NYX a mojich DIY náušiek. Mimochodom na tie som obzvlášť hrdá, keďže zožali nejednu pochvalu a pritom sú tak jednoducho vytvorené, zo starého opasku a dekoračnej pásky. Vďaka týmto doplnkom to celé nepôsobilo až príliš tmavo a oživilo to tak všednú čiernu. Síce "gule" ísť po ulici s týmto šiltom som nemala (dobre, no keby som bola v akomkoľvek štáte mimo Slovenka a ideálne vlasy na tento typ účesu + nenosila okuliare asi by som to dokázala). No toto by bolo na slovenské ulice asi too much. (som extrovert a neriešim okolie ale zatiaľ v tomto mám nejakú hranicu. Možno raz sa mi aj tú podarí prekonať.) Nositeľnejšia varianta do slovenských ulíc by bola napríklad, ak by ste tak výrazný rúž a šilt vymenili za jemnejšiu verziu. Osobne by som v tom prípade volila slamený šilt, ktorý až tak nepúta pozornosť a k tomu pokojne aj tieto náušky s rúžom, ktorý má zaujímavý chromatický efekt. Čo hovoríte môže byť? ;) Samozrejme čierna sa dá skvele kombinovať na viacero spôsobov. Keď však už obľubujete túto farbu na tom svojom  oblečení skúste aspoň experimentovať práve na takýchto detailoch aký mi sú rúže a doplnky. Uvidíte, že celkový look bude vyzerať hneď inak.





photo by Zuzana Madarászová

 dress - F&F /  denim jacket - Forever 21 (podobnú rifľovú bundu nájdeš aj tu) / shoes - Deichmann /
earrings - DIY / visor - Tiger 

Menovky: , ,