2017→2018


Väčšina blogov zaplavili články o tom aký bol rok 2017 a jeho momenty alebo nejaké tie plány a predsavzatia na nový rok. Ja ale jednoducho nie som ten typ čo si na takéto niečo potrpí.
Neobzerám sa za minulosťou skôr sa snažím žiť prítomnosťou a budúcnosťou. Znie to odo mňa ako klišé ale je to tak. Presne preto tu ani tento rok nečakajte nejaké moje zhrnutia roka 2017. Predsavzatia si na nový rok tiež nedávam 2018, lebo viem že pre mňa motiváciu nemajú a nikdy nebudú mať. Mám však plány, tak ako každý rok, tak aj tento. Plány, ktoré ma majú motivovať vpred. Viete ono niečo čo si človek dá ako záväzok len za to, že začal nový rok, väčšinou na 90% u ľudí nemá úspech. Nejdem tu však poučovať ani nič podobné. Predsa každý z nás má iný systém motivácie. Ja jej na tento rok mám plno a pevne verím, že mi vydrží. Lebo vidím, za svojou "prácou", za svojim blogom a začiatkami až sem do tohto dňa, kus práce, tak ako aj vo svojej tvorbe. Aj keď sa to možno na 1. pohľad tak nejaví. Minule Veronika (special edition life) dala na svoju fb page celkom zaujímavý výrok od Tomáša Baťu, časť vám sem dám -  "Nehľadaj ľahké cesty. Tie hľadá toľko ľudí, že sa po nich nedá prísť nikam." Prečo som to sem dala? Viete uvedomujem si že môj blog a to čomu sa chcem venovať nestúpa svetelnou rýchlosťou nahor, ako možno u iných. No uvedomujem si aj to, že pomalými ale istými krokmi sa dostávam k tomu, čo chcem, čo plánujem a hlavne ma baví. Nie som "bežný bloger", lebo neviem venovať tomu toľko času ako by som chcela. Som iná ako väčšina ako v obliekaním, zmýšľaním aj vnímaním niektorých názorov a myšlienok. Ľudia čo sú iný a nie sú slávny sú väčšinou nepochopený. (Niektorý slávu a pochopenie nadobudli až po smrti, oh aká irónia.. snáď nie môj prípad, heh) No som nesmierne rada a šťastná ak vidím, že sa niekomu moja "inakosť" páči. Chápe to, že síce prezentujem seba ale to neznamená, že niekomu niečo udávam ale som to proste ja. Toto je jedna z mnohých vecí, ktoré mňa motivujú a dávajú mi inšpiráciu na fungovanie a napredovanie. Nemám tisíce sledovateľov na sociálnych sieťach a milióny objednávok ale vás všetkých čo sledujete tento blog, môj web, instagram či facebook, si nesmierne cením. Všetky objednávky a pozitívne odozvy na LukZu design. To je moje srdce. Tie stretnutia nových a hlavne skvelých ľudí či už osobne alebo virtuálne v rámci blogu aj handmade sféry, za tie roky. To je presne to čo ma poháňa aj keď kľukatou, možno občas ťažkou alebo tou najkrajšou cestou vpred. Tento rok (teda už minulý) som si splnila jeden plán. Chcela som odprezentovať viac handmade tvorcov a ich tvorbu. Vymyslela som handmade adventný kalendár na mojom webe (ktorý som ešte stále natrvalo neprepojila s blogom - vymyslieť si dizajn je naozaj náročne ak ste ako ja) a bola to tá pre mňa síce najnáročnejšia vec čo som pre blogovanie spravila ale zároveň tá najúžasnejšia. Možno aj preto mám hneď v začiatkoch tohto roka toľko radosti v sebe. Zas to ale bolo len vďaka vám milý ľudkovia a som vám aj za toto vďačná. Preto aj tentokrát v tomto článku, mám pre vás niečo...

Jedno veľké ĎAKUJEM z celého ♥ !

Ani neviete ako som sa rozcítila pri tom ako som toto všetko zo seba dostala a napísala. Dosť bol ale emócii, nový rok tu už máme týždeň, tak treba začať naplno makať aj na ňom. Veď o týždeň v sobotu ma čaká moja 1.svadobná výstava, ktorej sa s LukZu design zúčastním. Ja som si pre vás ale naozaj niečo pripravila aby to nebolo len o mojich citových výlevoch. Tento rok som vám pozbierala opäť pre mňa pár zaujímavých free alebo za symbolickú cenu kalendárikov na rok 2018. Tento rok som si ale dala trochu viac záležať a doniesla som vám len tie zo slovenských a českých končín. Nech trochu podporíme ten svoj lokál a aj susedov. :) Predsa len tu máme veľa šikovných a kreatívnych žien, blogeriek, grafičiek čo mám každoročne niečo takéhoto pekného prinášajú.... tak prečo ich nepodporiť aspoň nejakým tým zdieľaním, no nie? :)

Tu to máte...

Česká blogerka Desina Ellen si pre vás pripravila super nástenný kalendár, ktorý vám bude prinášať vždy na štvrťroka :) prvá časť je už k stiahnutiu 


Niečo pre minimalistky máte v ponuke od Linnet Design za naozaj symbolickú sumu 50 centov, čo si myslím že je celkom ok :) no nie... kalendárik máte veľmi praktický veľkosťou vhodný aj do kabelky, formát je cca A6 aj s pár riadkami na poznámky

Veľmi šikovná blogerka z blogu tvoriť a ľúbiť si tento rok pre vás pripravila krásny balíček v podobe kalendára  v dvoch veľkostiach. Dokonca aj s týždenným plánovačom a miestom na poznámky, všetko toto máte na výber aj v českom aj slovenskom prevedení.... no nie je skvelá?

Pre zmenu niečo pre milovníčky sukulentov :) vytvorila šikovná Ndizajn  tento krásny dizajn v dvoch farebných prevedeniach a až v trochu veľkostiach.

Dve šikovné blogerky Monika a Petra z blogu "jak na interiery" si pres vás aj tento rok pripravili dizajnový autorský celoročný kalendár. 

K záveru už len taká čerešnička v podobe mesačného plánovača z blogu A Cup of Style ;)

No čo hovoríte? Výber síce nie je taký veľký ako zo zahraničia ale aj tak tu podľa mňa máme naozaj talentované žienky, čo nám priniesli tento rok rok super kalendáre. 



Menovky: