DIY dog bed


Dnes som tu po dlhšej dobe opäť s jedným DIY článkom a to dokonca s článkov vhodným pre milovníkov psíkov. Veľmi dobre viete, že medzi milovníkov zvierat a hlavne teda psov patrím aj ja s mojim šibalom Maxom, ktoré ho ste už tiež mohli na blogu postrehnú. Práve preto som si pre vás dnes pripravila postup ako si viete ľahko a pomerne za málo peniažkov vyrobiť chutný drevený plech.


Čo budeme potrebovať:
-drevenú bedničku (veľkosť závisí od toho koho chcete do nej uložiť)
-brúsny papier alebo brúska
-akrylové farby
-štetce
- prípadný vzor/šablóna, ktorá bude pri maľovaní použitá
-číry lak na drevo

Asi sa na začiatok pýtate odkiaľ som zohnala takúto bedničku viete ich viacero nájsť na internete ako drevené prepravky/bedničky. Osobne sú na toto najlepšie bazárové portály. Ja som napríklad tú svoju našla na bazoši u pána Jána, ktorý bol veľmi ochotný a mal aj s poštovným najvýhodnejšiu cenu :) (Pozor odvtedy sa ceny slovenskej pošty trochu zdvihli)
Tak bedničku už máme pustíme sa do prerábky...


Ako prvé si dáme dole z plánovanej prednej časti laty aby mal náš domáci miláčik prístup do budúceho pelechu. V tom prípade menej zdatné ženy ako ja, poproste mužského člena rodiny o pomoc. Podľa toho aký typ bedničky si zaobstaráte, zhodnotíte koľko latiek má isť preč. V mojom prípade sme dávala dole len dve.
Teraz príde tá menej príjemná časť. Kedže pri lacnejších bedničkách je samozrejme normálne že nie sú opracované ale kvalitovo 100% je potrebné niektoré časti ošmirgľovať. Predsa len nechceme aby sa nášmu štvornohému kamošovi zadrela nejaká trieska.  Potrebné časti si ošmirgľujte podľa potreby, prípadné ostré hrany si vďaka brúseniu, môžete zaobliť aby nehrozilo prípadne poranenie. (zvieratká sú niekedy nevyspytateľné, však že :) V tomto  prípade odporúčam nerobiť to doma ale niekde v exteriéry. Pokojne aj pred panelákom ako som to robila ja a nie fotodokumentáciu z tohto procesu radšej nemám :D


Na rad ale prichádza tá príjemnejšia časť a tou je farbenie. Tu sa môžete vyblázniť podľa fantázie a vašej predstavy. Ja som osobne kombinovala spolu tri farby a to perleťovo mentolovú, mentolovú a nebíčkovo modrú. Postupne som natrela všetky časti a nechala farbu zaschnúť. Nevrstvila som aby ostala štruktúra dreva viditeľná a miestami aj presvitala. Samozrejme je na každom ako si ju namaľuje. Napríklad sa dajú sa preniesť transférom nejaké nápisy alebo si môžete vytvoriť aj efektnú patina na dreve a celý pelech spraviť v shabby chic štýle. Fantázii sa medze nekladú...


Farbu som nechala zaschnúť a na rad prišlo dekorovanie. V mojom prípade som chcela na prednú časť namaľovať meno a nejaké tie labky. Preto som si na internete našla obrázok labky, ktorý sa mi ako tak pozdávala (napríklad tento), vytlačila ho a spravila si z neho šablónu. Pomocou nej si spravila obrysy aby si sa mi ľahšie maľovalo a zároveň aby som si vedela labky primerane rozložiť.



Meno a labky som maľovala čiernou farbou a nechala uschnúť. Na koniec odporúčam celý pelech pretrieť lakom na drevo, či už matným alebo lesklým je na vás. Síce ja som tak neurobila, lebo som zistila, že ho doma nakoniec nemám ale určite to plánujem dodatočne spraviť. Farba vám potom vydrží dlhšie a nehrozí prípadné obitie. Pravdepodobne by zvládol potom pelech aj nejakých ten exteriér s krytou strechou :) Tu máte môj finálny výsledok... inak ešte mu plánujem do pelieška ušiť aj vankúšik, ktorý by ladil s dekou ale zároveň by nebol taký hrejivý. Zatiaľ som však nenašla vhodnú látku, ktorá by ma oslovila. Tak je aspoň aspoň takto zútulnený dvomi dekami :)


Dúfam, že sa vám tento jednoduchý DIY návod páčil a inšpiroval. Na záver vám už len pridám pár inšpirácii na podobné psie postieľky ako ešte môžu vyzerať.


Menovky: ,