Deltimo bracelets & other jewelry


V poslednej dobe mám pocit, že neviem čo skôr a začína mi dochádzať sila... áno ja viem veď tento stav je u mňa už dlhodobo a asi by som už mala aj zvyknúť. Bohužiaľ to na mňa lezie viac a viac...leto začína (sakra veď už je pomaly aj na konci) a moja lenivosť a únava rapídne stúpa. Tento rok už naozaj potrebujem aspoň na predĺžený víkend vypnúť (hurá už aby bola streda♥ konečne som sa dočkala). Vyše dvoch rokov bez voľna akéhokoľvek aspoň kratučkého to je v mojom prípade pomaly na prášky. Zatiaľ sa však udržujem a aspoň si tento šialený kolobeh života trochu zlepšujem jednou z mojich mánii a to nakupovaním :)
Presnejšie jednou z mojich slabostí ste si mohli všimnúť sú secondhandy a druhou zas nakupovanie cez internet či už bežných vecičiek, handmade vecičiek alebo prípadné bartrovanie (tj. výmeny :) Samozrejme každú sezónu si nájdem nejakú "úchylku", niečo na čo sa priamo zameriam a nedokážem odolať. Ja viem som naozaj hrozný blázon a nákupná maniačka.

Toto leto to začali byť tri veci a to výrazné náušnice, minimalistické náhrdelníky a poslednou úchylkou sady náramkov. Poďme ale pekne po poriadku. Po krásnych a výrazných náušniciach som bažila už dávnejšie ale keďže sama šperky a bižutériu vyrábam viem aké je výrobná cena + sledujem kvalitu. Jednoducho som naozaj netúžila v obchodoch kupovať predražené eBay-ácke vecičky. No eBay zas má všeobecne dlhšiu dodaciu dobu (v niektorých prípadoch sa mi nechce čakať) a tiež som mala už pár zlých skúseností s prepravou bižutérie (poškodené kamienky a pod.) Preto keď som uvidela kočku na FB, ktorá rozpredávala svoje naušničky po 1€/pár som neodolala a hneď dvoje ulovila....tretie ma oslovili v mojom obľúbenom Tiger-y veď stáli len 2€, jednoducho odtiaľ sa nedá odísť bez nákup. (aspoň teda ja to nedokážem) Takže môj prvý pocit potreby bol zažehnaný :D ale nie na dlho veď to by som nebola ja....


Na rad teda prišla túžba mať nejakú zaujímavú sadu náramkov. Síce som tvorivý človek ale pri mojom hojnom počte materiálu doma si viem už zhodnotiť čo sa mi oplatí vyrábať a čo si radšej zaobstarám od iných tvorivých duší. Práve preto som siahla po českej značke Deltimo, ktorá robí náramky z prevažne lávových ale tiež iných korálok. Vybrala som si hneď štyri náramky, ktoré mňa osobne najviac oslovili a vedela by som ich k svojmu šatníku kombinovať. Áno dobre vidíte tie tri vyzerajú naozaj dosť podobne ale to bol cieľ. Skvele sa mi spolu kombinujú a v poslednej dobe ulietavam na kombinácii čiernej a zlatej, mohli ste postrehnúť aj na instagrame. Je to naozaj super kombinácia.... Milo ma hlavne prekvapila ich naozaj široká ponuka. Majú naozaj pestrý výber, ako pre dámy, tak aj pre pánov. Výhodou je, že okrem Česka posielajú aj na Slovensko. Preto ak ste náramkový závislák ako aktuálne ja, odporúčam zavítať.

POZOR DODATOČNE SOM ZISTILA, ŽE NÁRAMKY NIE SÚ HANDMADE A DOKONCA SÚ KUPOVANÉ Z ČÍNY. OSOBNE SA MI TÁTO TAKTIKA OD NICH NEPÁČI, PRETO NA ŇU ASPOŇ TAKTO REAGUJEM ABY STE SI TOHO BOLI VEDOMÝ!



Ako poslednú som musela uhasiť túžbu mať nejaké tie svoje minimalistické náhrdelníky. V tomto som ale asi bola veľmi náročná, keďže mám večný  problém s tým ak náhrdelník "púšťa" farby. Ak mi postupom času očernie aj voľne položený alebo sa dokonca rozpadne a ja zaň zaplatí nemalé peniaze. Tak isto tie výpredajové kúsky v obchodoch ako Gate, New Yorker a pod. ma veľmi nelákali. Veď to už má na krku pomaly každá druhá. Priznám sa, že som uvažovala aj nad originál zlatom alebo striebrom. Zhodnotila som nakoniec, že takýto náhrdelník si kúpim ak bude vedieť, že nemám len chvíľkový ošiaľ a záujem oň naďalej pretrváva. Inak by to boli naozaj zbytočne vyhodené peniaze za krásny kúsok, ktorý by mi ležal v šperkovnici. Tak prišlo na rad tvorenie. Pozrela som svoju hojnú zbierku "odpadu" zo starej rozpadnutej bižutérii čo mám doma alebo som od svojich známych dostala a išla som na vec. Po úmornom hľadaní a vymýšľaní som nakoniec našla svoju predstavu toho čo chcem a vyrobila si tieto dva naozaj jednoduché náhrdelníky.


Toto sú teda moje tri splnené túžbičky, ktorými som si zlepšila tohto ročné leto :) Medzi časom dokonca stihla aj tú vytúženú skrátenú dovolenku a oddych. Preto sa na mňa môžete tešiť v plnom nasadení a nápadov. Čoskoro vám ukážem aj miestečko kde som tých pár čarovných dní strávila... Stálo naozaj zato ♥ a pritom nebolo potrebné cestovať nikam ďaleko.

Menovky: ,