Slovenské (módne) značky part. 1

Ako už mnohý viete, pokiaľ sa mi dá preferujem buď slovenské značky v oblasti módy, potom secondhand-y a na posledom mieste keď na mňa danú vec naozaj nikde nenájdem (čo už s mojou krpatosťou) alebo nespĺňa môj finančný rozpočet zavítam na eshop-y (zväčša zahraničné, prevažne čínske -áno hanbím sa. ale sú jediné čo majú aj minipidi veľkosti) alebo do pár obchodov, ktoré ako tak znesiem.
Práve preto som sa rozhodla priniesť vám články kde by som dala do pozornosti vždy nejakú slovenskú značku/výrobcu, čo je v mojich očiach celkom zaujímavá. Dnes som si pre vás pripravila rovno tri značky, ktoré ma už dávnejšie vcelku oslovili a priamo od dvoch som si už nejaký ten doplnok objednala. (na ostatné sa mi zatiaľ od nich nepodarilo nasporiť:( Začala som trochu ležérne a preto týto traja výrobcovia sú viac zameraný na športovejšie a pohodlnejšie kúsky na doma, či nejakú vašu pohybovú aktivitu. Osobne si však myslím, že veľa kúskov je aj na bežné dni keď jednoducho nechcete byť za elegantné dámy ale radšej volíte pohodlie a ležérnosť.


***
Ako prvú z nich vám predstavím Divarush, za ktorou stojí jeden veľmi talentovaný muž Michal Cabada, ktorý ekonomický obor vymenil za módu. Túto značku vytvoril v roku 2013 spolu s ďalšími šikovnými ľuďmi. Ich tvorba nových modelov je vždy dlhou cestou, keďže nikdy netvoria jeden produkt ale celú kolekciu. Tieto kúsky sú naozaj zaujímavými -bláznivé a slobodné zároveň. Majú nádych minimalizmus a sviežeho dizajnu. Preto je značka určená pre každého kto má rád pohodlie, eleganciu a hravosť farieb. Ja osobne som si od nich zaobstarala jedny nadkolienky, ktoré sú nesmierne príjemné na dotyk a hlavne kvalitovo super. Možno vám ich niekedy ukážem v outfitovom článku :) Silno však uvažujem ešte nad zaobstaraním si body, legín a podprsenky. Tak snáď niekedy sa mi podarí.

zdroj: www.divarush.sk , www.fler.cz


Ako ďalšiu vám predstavím Aida Style, ktorú založila talentovaná Andrea “Aida” Sevaldová približne v roku 2010. Od štúdia na právnickej fakulte v UK sa prepracovala až k vlastnej značke, pre ktorú je charakteristický textilný dizajn. Jedná sa o originálnu grafiku, ktorú vytvára počítačom alebo ilustráciou a tú celoplošne aplikuje na látku a vytvára tak vlastný materiál. Z tohto materiálu následne navrhuje vlastné modely. Nájdete tu ľudové vzory, technickejšie vzory, prírodné vzory...  Jednoducho každý si môže nájsť to svoje.  V ponuke sú veci aj na jógu, pole dance a do fitka. Má asi (nie asi určite) najkrajšiu kolekciu plaviek, ktoré som od slovenskej značky videla. Tak isto skvelý výber kvalitného termo-oblečenia na zimu s potlačami, ako pánske, tak aj dámske a pravdaže aj mikiny. V Aida Style nájdete viac ako 100 skvelých motívov, z ktorých si naozaj nebudete vedieť vybrať. Jednoducho keď k nej zavítate je to raj na zemi, aspoň pre mňa. Jej tvorbu sledujem naozaj dlho a vždy som túžila mať minimálne jeden kúsok od nej. Dúfam, že sa mi to raz splní.

zdroj: www.sashe.sk/AIDASTYLE

Na záver vám chcem predstaviť značku Lull Loungewear, mladú a sviežu slovenskú značku pod "taktovkou" šikovnej Zuzany Bačkádyovej. Vyštudovala síce Ekonomickú univerzitu, ale ako jedna z mnohých iných slovenských tvorcov pochopila, že práca v kancelárii nebude pre ňu. Na značku však nie je sama pomáha jej s ňou partner Edo, ktorý je zastrešuje tú praktickejšiu časť. U nich to všetko začalo pohodlným županom a postupne do ponuky pribudli príjemné, mäkučké pyžamká a kardigany na doma. Avšak ich nápady neostali len pritom, keďže mali pocit, že im v ponuke ešte stále niečo chýba. Práve preto časom pribudli aj veľmi skvelé tepláky, mikiny, tričká a šaty. Predsa len nech sa cítime pohodlne aj inde ako doma a aby mohli byť príjemné chvíle ešte príjemnejšie. No a poviem vám odkedy mám od nich čiapku, tak som inú ani na hlavne nemala a cítim sa v nej skvele. Dokonca ste ju mohli vidieť aj vo viacerých outfitoch. Určite by som si ešte chcela našetriť na nejaký kardigan od nich a možno aj mikinu. Síce nie som veľmi športový typ ale v niektoré dni celkom rada ocením pohodlné oblečenie. Čo viem však na isto na ďalšiu čiapku od nich si už brúsim zúbky jedna radosť (hehe).

zdroj: www.lull.sk , www.sashe.sk/Lull

Už len teda dúfam, že sa vám článok páčil a zaujal. Napíšte mi či by ste prijali ďalšie takéto články alebo by ste chceli skôr niečo z iného súdka. Ak vám samozrejme niektoré zo značiek zaujala stačí kliknúť na foto a dostanete sa ich ponuku :) Poznáte niektoré z týchto značiek, či to bolo vaše prvé oboznámenie sa s nimi?



Nooo a ak sa vám moje články páčia, budem rada za podporu v súťaži:

Ďakujem zo ♥ za každý jeden hlas :)


Menovky: ,