DIY bookmarks - 2 funny tips

Tak a je to tu, dnes som vám priniesla jeden z mojim viac-menej prvých DIY návodov. Rozhodla som sa začať, tak trochu zľahka a preto som vám priniesla dva jednoduché návody ako si spraviť roztomilé záložky do knihy.
Keď už sme mali toho Valentína, tak som sa trochu inšpirovala a z mojich všetkých dostupných farebných spiniek som si spravila, takéto rozkošné spinkosrdiečka.




V tomto prípade je návod úplne jednoduchý.  Zoberiete si akúkoľvek spinku (ideálne sú tie farebné, lebo farebné srdiečka vyzerajú roztomilo).  Položíte si ju presne ako na obrázku tj, koniec vnútornej časti spinky máte vľavo a koniec vonkajšej časti vpravo.

Následne spinku ohnete podľa priloženého obrázku a hľa máme srdiečko.


Síce to na prvý pohľad možno ako srdiečko nevyzerá ale keď spinku použite na zachytenie nejakých dokumentov alebo ako záložku do knihy srdce sa objaví. No nie je to rozkošné ? ♥  Podľa mňa áno, preto od minulého týždňa mi pribudlo či už v práci alebo doma veľa srdiečkových spiniek :)

Ďalším milý a jednoduchým nápadom sú pompom záložky do knihy. Na tieto záložky nám postačia bambuľky akejkoľvek farby a veľkosti, stuhy, nožnice, lepidlo  a zapaľovač.

Výroba je tiež veľmi jednoduchá. Odstrihnete si požadovanú dĺžku stuhy vo farbe akej chcete. Ja som ladila farby stúh k bambuľkám. Jeden koniec potrieme textilným lepidlom a prilepíme naň bambuľku. Pre lepšie zaschnutie lepidla odporúčam lepené časti za pomoci štipca spojiť.



Záložku už máme skoro hotovú, už iba zakončíme stuhu aby sa náhodou nezačala párať. Na to využijeme zapaľovač (prípadne sviečku), ktorým opatrne zakončíme stuhu. Treba byť opatrný a oheň veľmi nepriblížiť k stuhe aby nezačala horieť. Tadá záložka je hotová.

Ako sa vám páčili tieto dva easy návody? Páčilo by sa vám viacero takýchto DIY článkov?

Menovky: ,