COCOnatural - instantná 100% kokosová voda


Ahojte,
dnes som sa vám rozhodla zas priniesť menšiu recenziu. Keďže už dlhšiu dobu na nejakých tých kokosových výrobkoch fičím a ako už mnohý z vás určite poznáte kokosové oleje, kokosové mlieka a dokonca aj kokosové mydlá, tak tentokrát sa dostávajú do popredia aj kokosové vody. Práve preto mi nedalo nevyskúšať aj túto novinku, ktorou je instantná kokosová voda COCOnatural. Bežne ste sa asi stretli len s kokosovou vodou ako s  už hotovým nápojom v obchode od značiek ako Pure Coco alebo Ococo, tie sú z jedny z tých známejších. No teraz prišla na trh novinka od značky COCOnatural, ktorou je vlastne spomínaná instantná kokosová voda. Najprv by som vám však chcela trochu priblížiť pozitíva kokosovej vody.

zdroj: www.coconatural.sk


Čo je vlastne kokosová voda a jej pozitívne účinky?
Kokosová voda je číra tekutina, ktorá vzniká filtrovaním dažďovej vody cez škrupinu orechov. Pri tomto procese sa prirodzene obohacuje o vitamíny, minerály, elektrolyty, aminokyseliny a enzýmy. Ide o prirodzene izotonický nápoj, ktorý zvyšuje v tele koncentráciu iónov. Tá zaisťuje lepšiu hydratáciu a lepšie spaľovanie tukov. Je destilovaná prírodou a teda dokonale pripravená pre príjem ľudským organizmom. Obsahuje množstvo biologicky aktívnych enzýmov, ktoré sú nevyhnutné pre život. Pri starnutí enzýmov ubúda a tak zákonite tiež ubúda životných síl. Enzýmy taktiež spúšťajú detoxikáciu a sú prospešné pre tráviaci trakt. Kokosová voda obsahuje elektrolyty, ktoré nenájdeme inde v prírode. Odporúča sa pre udržanie štíhlej postavy. Udržiava správnu teplotu tela, chráni srdce, má antibakteriálne a antivírusové účinky. Kokosová voda neobsahuje žiadne umelé dochucovadlá a farbivá alebo chemické prísady, je prirodzene bez cholesterolu.

Zdravotné účinky kokosovej vody v skratke:

a samozrejme mnoho ďalších pozitívnych účinkov

Pre koho je vhodná?
Môžu ju jednoducho piť všetci od cestovateľov a dovolenkárov až po ľudí s črevnými infekciami a inými tráviacimi ťažkosťami, v ťažkých stresových situáciách a bez energie. Je vhodná dokonca aj pre diabetikov, deti, dojčiace a tehotné ženy. Čoraz žiadanejšia je aj u športovcov, fyzicky aktívnych ľudí a tých ktorí potrebujú chudnúť, prípadne si udržať štíhlu líniu.


Čo to sme si o kokosovej vode napísali a teraz sa vrátim späť k mojim postrehom a hodnoteniu.
Mimochodom....

Len tak pre zaujímavosť viete aký je rozdiel medzi kokosovou vodou  a mliekom?
Ak nie tak si ho prečítajte :)
Rozdiel medzi kokosovou vodou a kokosovým mliekom:
Kokosové mlieko sa vyrába zo zrelých hnedých kokosov.
Kokosová voda je číra a pochádza z mladých kokosov, ktoré majú zelenú farbu.


Ako som už však spomínala viackrát v článku ja som mala možnosť vyskúšať novinku a to instantnú kokosovú vodu od COCOnatural. Z môjho pohľadu bola veľmi jednoduchá na prípravu a výhodou bolo, že si ju viac-menej viem pripraviť kdekoľvek. Obsah vrecúška stačí zmiešať s 300-500 ml vody a nápoj je hotový. Výhodou je aj to, že oproti iným značkám má aj výhodnejšiu cenu. Môžete si ho zakúpiť už od jedného priamo na stránke COCOnatural alebo v bio obchode Altevita, kde stojí 0,99€.
Z vlastnej skúsenosti musím povedať, že som bola milo prekvapená týmto výrobkom. Namiešala som si dve balenie. Raz s 500 ml vody a druhý krát s 300 ml. Pri väčšom objeme vody bola pravdaže chuť kokosu jemnejšia ale stále citeľná. Keďže som naučená piť čistú vodu a príležitostne nejaké tie bio nápoje akým je aj kokosová voda/mlieko, bola som s chuťou stotožnená. Mňa osobne pomerne často takéto nápoje "zasýtia". Síce to isté spravil aj tento instantný nápoj ale postrehla som pri ňom práve to spomínané zvýšenie metabolizmu. Nápoj som pila práve počas práce na notebook-u a výnimočne som nemala pocit únavy ako bežne mávam (únava, stres a nevyspatosť, sú moji bežnými každodennými spoločníkmi). Tiež som postrehla pozitívne účinky ohľadom trávenia. Čo je pri mojej nesprávnej životospráve úplne normálne, že mojej trávenie je ehm nie veľmi v poriadku. Po týchto všetkých mojich skúsenostiach počas 2 dní si myslím, že instantná kokosová voda má naozaj svoje výhody. V každom prípade ju plánujem vyskúšať aj dlhodobejšie, lebo som celkom zvedavá či naozaj má pozitívne účinky ohľadom vlasov a kostí (s tými mám večný problém). Prípadne aj ten "po opicový" stav by ma zaujímal :)


+
praktické instantné balenie, viete si nápoj namiešať podľa potreby od 300 do 500 ml
výhodnejšia cena oproti konkurencii
pozitívny vplyv na metabolizmus a trávenie
dodanie energie
-
v mojom prípade sa objavil pri správnom trávení väčší pocit hladu (je to však len moja osobná skúsenosť, na každého to môže vplývať inak,  osobne som aj bez akýchkoľvek nápojov veľký hladoš:)

Poznáte COCOnatural alebo ste už pili niekedy kokosovú vodu? Aké máte názory na tieto instantné nápoje?

PS: Keďže vás mám rada rozhodla som sa spraviť pre vás súťaž o 2 balenia tejto vody, do piatku 15.2. prebieha súťaž na mojom FB profile :)

Menovky: