Zóna bez peňazí + moje úlovky z nej :)

V prvom rade, čo to vlastne zóna bez peňazí je? 

"Je vám ľúto zbaviť sa vecí, ktoré sú stále v dobrom stave, no vy sami ich už nepotrebujete? Môžete nimi potešiť niekoho druhého a zároveň si sami spraviť radosť inými vecami. A to všetko bez peňazí. Zóna nie je ani bazár starých vecí, ani miesto pre veci na vyhodenie, vysvetľujú ako funguje Zóna bez peňazí jej organizátori MANIK a ZUZKA MAČUROVÁ. Patria sem veci pekné, čo môže ešte niekto využiť, no nám sa práve nehodia alebo ich nepotrebujeme. A tiež má poukázať na zbytočné hromadenie a možnosť recyklácie takýmto netradičným spôsobom. Naposledy sa v novembri do Zóny zapojilo 60 miest"
Viac o tejto akcii sa máte možnosť dočítať tu: http://www.zenyvmeste.sk/zona-bez-penazi-nie-je-bazar-ani-odpadkovy-kos--je-to-radost

Ako Zóna bez peňazí funguje?

Zóna bez peňazí funguje jednoduchým ale pri tom podľa mňa veľmi praktickým spôsobom. Kto chce môže darovať ale tiež si niečo vybrať, pokiaľ by mal pravdaže záujem. Kto nechce alebo nemá čo, tak si príde len popozerať veci a možno niečo vybrať :) Na nič sa nikoho nemusíte pýtať vec si stačí s kľudným svedomím zobrať ak sa vám páči.  Ľudia tam samozrejme chodia rôzny, o tom sa môžete dočítať viac aj v tomto článku, kde sa píše ako Zóna bez peňazí dopadla v Dúbravke: http://www.zenyvmeste.sk/zona-bez-penazi-lamala-rekordy

Ako to prebiehalo z môjho pohľadu?

Vzhľadom k tomu, že poslednú ktorá sa konala v rámci Bratislavy v Bateliéry som nestihla. Rozhodla som sa dúbravskú Zónu bez peňazí nepremeškať. Predsa len som to mala viac na skok :) Vedela som, že určite niečo chcem aj odniesť a možno keď niečo zaujme si zobrať. V sobotu ráno  (28.2.) kedy sa akcia mala konať, som vytriedila jednu skoro plnú krabicu vecí, ktoré boli vhodné na darovanie. Tú som však nestihla nafotiť. Úprimne v tom mojom rannom zhone ma to ani nenapadlo. No a kúsok po 10-tej som ju už s hrdosťou niesla do DK Dúbravka. Nájsť akciu nebol problém a "výložisko" pre vecičky, ktoré ste doniesli tak isto. Spokojná som krabicu odovzdala a s úsmevom na perách išla obzerať. Vecičiek tam ešte z rána bolo trochu pomenej ale aj tak dosť na daný čas, kedže som tam došla naozaj kúsok po otvorení. Z ešte väčšou radosť a úsmevom na perách som však odchádzala. Prečo? Lebo som si tam našla naozaj pár krásnych kúskov a zároveň som videla pár milých ľudí čo si zobrali aj nejaké tie moje darované veci. Vráťme sa však späť k tým mojim "uloveným" kúskom.
Ako prvý ma zaujal tento nádherný svetrík a klasické čierne džínsy.

sveter - H&M, rifle - New Yorker

Ďalšia v poradí bola kabelka v celkom zachovalom stave. Vždy som túžila mať aspoň jeden kúsok od tejto značky. Bohužiaľ však zatiaľ financie nedovolili a väčšinou našetrené peniažky, sa nakoniec aj tak rozutekali na kúpu nového materiálu.

kabelka - Desigual

Z tričiek som nedokázala odolať týmto trom aj keď tam bolo viacero krásnych. Komiksová potlač a kvetinky u mňa jednoducho nesmú chýbať.
tričká: páskované - Derek Heart, kvetinová & komiksové - none 

Ako posledná ma očarili tieto krásne elegantné zebrované šaty A-čkového strihu, ktoré by bol hriech ich tam nechať. Ešte k tomu aj moja veľkosť.
šaty - New Yorker


Po tomto všetkom musím skonštatovať, že Zóna bez peňazí má naozaj niečo do seba a oplatí sa ju navštíviť. Určite ju navštívim aj nabudúce a tak isto ako teraz, zas vyberiem nejaké kúsky na darovanie.

Vaša ZuZu.




Zdroj: http://projekt-zivot.sk/zona/

Menovky: , ,